Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoeveel woningen komen er in NoorderHorizon?

Dura Vermeer gaat in NoorderHorizon ca. 300 woningen ontwikkelen en bouwen. Fase 1 bestaat uit 27 woningen en 14 vrije kavels.

Wanneer start de verkoop?

Woensdag 27 maart is de verkoop gestart! Vanaf 27 maart kun je je inschrijven voor de huizen en kavels waar jij een optie op wil bemachtigen. Inschrijven kan t/m 12 april 12u. Lees het aankoopproces goed door zodat je weet welke stappen je moet doorlopen!  

Hoe duurzaam zijn de woningen in NoorderHorizon?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De woningen in NoorderHorizon zijn energieneutraal. Dit betekent dat het gebouwgebonden verbruik (verwarmen, douchen, koken) in principe opgevangen wordt door de installatie. Hoe fijn is dat! Hierbij is het gemiddeld gebruik dat hoort bij het type woning het uitgangspunt. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. En je bent gelijk klaar voor de toekomst.

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwwoning kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Wanneer start de bouw?

Afhankelijk van de verkoop start de bouw begin 2025.